Odmítnutí odpovědnosti: Obsah tohoto článku nelze považovat za lékařské doporučení, má pouze informativní charakter. Pracovníci Beautyactive.com neověřují lékařskou platnost těchto článků. Beautyactive.com neschvaluje názory nebo stanoviska vyjádřená v tomto článku. Vždy prosím vyhledejte odbornou lékařskou radu u licencovaného lékaře.

Nejčastější otázka týkající se kosmetických zákroků zní: Který ze tří zákroků je pro mě nejlepší? No, abyste si na tuto otázku mohli odpovědět, musíte nejprve pochopit, co jednotlivé zákroky obnášejí a jaké jsou mezi nimi rozdíly.

Pokud pochopíte přehled těchto látek, bude vám jasné, že Xeomin, Dysport a Botox jsou známé typy neurotoxinů. Tyto typy toxinů jsou produkovány botulotoxinem typu A, známým také jako bakterie Clostridium Botulinum. Jsou široce používány ve známých lékařských léčebných postupech k léčbě následků stárnutí a k řešení svalových poruch. Běžně se používá k léčbě stárnoucích svalů, přičemž působí dočasným ochrnutím svalů dolní části zad po dobu přibližně 6 měsíců.

Tři z nich prošly řadou klinických zkoušek a v současné době jsou schváleny a regulovány úřadem FDA. Ačkoli se liší strukturou, všechny mají stejný účinek při uvolňování svalů a léčbě vrásek. Vzhledem k jejich prokázaným výsledkům se často používají v kombinaci s dermálními výplněmi pro dramatické omlazení obličeje.

Chcete-li si vybrat jednu z nich místo druhé, musíte pochopit, jak se liší v závislosti na různých prvcích. Zde jsou uvedeny nejvýznamnější rozdíly mezi přípravky Botox, Dysport a Xeomin.

  • Allergan Botox byl prvním neurotoxinem, který byl schválen před deseti lety. Dysport a Xeomin přišly na trh později, asi před šesti lety.
  • Botox i Dysport nesou botulotoxin v bílkovinném obalu, takže si proti němu tělo může časem vytvořit protilátky, čímž se obě léčby stanou neúčinnými.

Obě léčby se stanou neúčinnými.

  • Xeomin naproti tomu nese nahý botulotoxin, který snižuje možnost alergických reakcí a odmítnutí. Díky tomu je léčba účinná i pro kandidáty, kteří již nereagují na Dysport a Botox.
  • Díky bílkovinovému pouzdru jsou Dysport a Botox těžší a méně účinné ve srovnání s Xeominem.
  • Xeomin, který je čistý, je účinný ve všech oblastech obličeje a je náchylnější k šíření ve srovnání s Dysportem a Botoxem.
  • Xeomin se také používá na větších plochách díky svému šířícímu se účinku, na rozdíl od Dysportu a Botoxu, které se často omezují na místo vpichu.
  • Co se týče výsledků, Botox se projeví přibližně za deset dní, Dysport za tři dny a Xeomin až za šest dní.
  • Tři ošetření mohou trvat od tří do šesti měsíců, což se může lišit u jednotlivých pacientů a u jednotlivých ošetření.

Která léčba je pro vás lepší?

V závislosti na vašich osobních preferencích a na posouzení vašeho lékaře může být pro vás jeden z nich lepší než druhý. Ve většině případů však kandidátům vyhovují všechny tři a časem po experimentování s každou z nich zjistí, která jim vyhovuje nejlépe.

Nedomníváme se, že jeden je lepší než druhý, protože každý neurotoxin má své vlastní výhody. Proto doporučujeme, abyste se před výběrem některého z nich poradili s lékařem, a my vám můžeme pomoci získat všechny tři neurotoxiny pro kosmetické zákroky v závislosti na vašich konkrétních potřebách.

Odmítnutí odpovědnosti: Obsah tohoto článku nelze považovat za lékařské doporučení a má pouze informativní charakter. Pracovníci Beautyactive.com neověřují lékařskou platnost těchto článků. Beautyactive.com neschvaluje názory nebo stanoviska vyjádřená v tomto článku. Vždy prosím vyhledejte odbornou lékařskou radu u licencovaného lékaře.