Odmítnutí odpovědnosti: Obsah tohoto článku nelze považovat za lékařské doporučení, má pouze informativní charakter. Pracovníci Beautyactive.com neověřují lékařskou platnost těchto článků.Beautyactive.com neschvaluje názory nebo stanoviska vyjádřená v tomto článku. Vždy prosím vyhledejte odbornou lékařskou radu u licencovaného lékaře.

Minimálně invazivní kosmetické zákroky, zejména dermální výplně, získávají v posledních letech na popularitě. Díky jejich dostupnosti, bezpečnosti, snadnému použití a rychlým výsledkům se očekává, že se do konce roku 2021 rozrostou na odvětví s hodnotou pěti miliard dolarů. Mezi mnoha značkami dermaceutických výplní je jednou z nejprodávanějších výplň Stylage.

.

V tomto článku vám řekneme vše, co potřebujete vědět o výplních Stylage a o tom, jak mohou vašim pacientům pomoci dosáhnout požadovaného vzhledu.

Co jsou stylage-fillery?

 

Stylage je řada dermálních výplní s kyselinou hyaluronovou vytvořená společností Laboratoires Vivacy v Paříži. Laboratoires Vivacy se stala jednou z prvních společností, která se rozhodla přidat do svých dermálních výplní anestetikum lidokain a přírodní antioxidant mannitol, aby poskytla další výhody při používání Stylage.

Každá z jejich řady obsahuje jako hlavní složku zesíťovanou kyselinu hyaluronovou v různých koncentracích. Množství kyseliny hyaluronové v jednotlivých verzích se může pohybovat v rozmezí od 16 do 26 mg/dl a závisí především na způsobu použití dermální výplně a na oblasti těla, kam bude injekčně aplikována. Škála možností usnadňuje lékařům najít optimální dávku pro boj s různými projevy stárnutí u jejich pacientů.

Jaké jsou typy výplní stylu

 

Různé verze řady Stylage mají specifické koncentrace a složení přizpůsobené k optimálnímu ošetření různých částí obličeje.

Různé verze řady Stylage jsou přizpůsobeny k optimálnímu ošetření různých částí obličeje.

  • Složení Stylage S má lehčí texturu, která umožňuje aplikaci na citlivé oblasti obličeje, například pod očima. Z tohoto důvodu je nejvhodnější k ošetření tmavých kruhů pod očima a povrchových vrásek (kuřích ok) kolem očí, mezi obočím, kolem úst a na tvářích.

Je ideální k ošetření tmavých kruhů pod očima a povrchových vrásek (kuřích ok) kolem očí.

  • Složení přípravku AStylage M je hutnější, takže jej lze použít ke konturování a k dosažení hlubších vrstev kožní tkáně. Díky těmto vlastnostem je nejvhodnější pro tvarování ušních lalůčků, zvedání špičky nosu a zmenšování hrbolků. Lze jím také ošetřit prohlubně na spáncích; povislé kožní záhyby a středně silné až silné vrásky kolem očí, mezi obočím, kolem úst a na tvářích.
  • Složení přípravku Stylage L má ještě hustší texturu, takže je nejvhodnější pro ošetření extrémně hlubokých vrásek v oblasti úsměvu; úbytku objemu spojeného s omlazením rukou a hlubokých až extrémně hlubokých vrásek kolem očí, obočí, úst a tváří.
  • Složení Astylage XL & XXL mají nejvyšší hustotu a jsou nejlepší pro obnovu objemu obličeje, zvýraznění kontur obličeje a konturování.
  • AStylage Special Lips je speciálně navržen pro různé aplikace na zvětšení rtů, protože rty jsou nejcitlivější oblastí obličeje a mají vyšší průtok krve. Tato vylepšení zahrnují zvětšení objemu, konturování, vyhlazení jemných vrásek a hydrataci.
  • AStylage Hydro a Hydromax se více spoléhají na hydratační účinky kyseliny hyaluronové a mohou pomoci omladit pleť, zanechat ji svěžejší, pružnější a mladší. Lze je použít na různé oblasti včetně obličeje, krku, dekoltu a rukou.

Jak fungují výplně Stylage?

 

Kyselina hyaluronová je hlavní složkou většiny dermálních výplní, protože má všechny výhody:

  • Jedná se o látku přirozeně se vyskytující v těle, která se nachází především v dermis kůže. To znamená, že je dobře snášena při injekčním podání do těla a má velmi nízký výskyt zánětlivých reakcí.
  • Má poměrně silnou afinitu k vodě, což znamená, že může zlepšit hydrataci okolních buněk všude tam, kam je vstříknut.

Hydratace buněk uvnitř injekce.

  • Viskoplastické, takže tyto výplně mohou napodobovat přirozenou pružnost kůže.
  • Díky síťování mohou tyto výplně vydržet až 12 měsíců.

Speciálně pro výplně Stylage se používá jedinečný proces síťování, který se nazývá technologie podobná IPN (IPN znamená interpenetrující síťování). Tento typ síťování spojuje dva nebo více jednofázových řetězců kyseliny hyaluronové pomocí přirozených síťovacích činidel nazývaných vodíkové vazby. Tím se výrazně zvyšuje soudržnost gelu, aniž by bylo nutné přidávat další chemické síťovací činidla, jako je 1,4-butandiol diglycidylether (BDDE).

Kromě speciálního procesu zesíťování složky kyseliny hyaluronové poskytuje přídavek antioxidantu manitolu další ochrannou vrstvu pro okolní buňky a prodlužuje dermální vyplňující účinek.</nbsp;

Prodlužuje dermální vyplňující účinek.

Obvykle, když je dermální výplň vstříknuta do kůže, průnik kůží i vstříknutí dermální výplně vyvolá zánětlivou reakci, při které se mohou uvolňovat volné radikály. Tyto volné radikály jsou jedním z hlavních faktorů, které přispívají k rozpadu kyseliny hyaluronové a degradaci kožních buněk, což vede k projevům stárnutí. Mannitol jako přírodní antioxidant má vlastnosti, které mu umožňují vyhledávat volné radikály a přímo proti nim bojovat, čímž prodlužuje působení dermálních výplní na bázi kyseliny hyaluronové a snižuje degradaci kožních buněk.

Nakonec přidání lidokainu přispívá k tomu, že je zákrok pro pacienta pohodlnější a bezbolestný.

Všechny tyto skutečnosti vedou k účinnému a přirozeně vypadajícímu dermálnímu filleru, který poskytuje okamžité a dlouhotrvající výsledky s minimálním rizikem a malým počtem reakcí.

Samotné výplně Stylage mají díky neživočišné kyselině hyaluronové velmi minimální vedlejší účinky. Antioxidant mannitol navíc zabraňuje dalším komplikacím a podporuje rychlejší zotavení z některých komplikací, pokud se vyskytnou.

Je třeba si ještě dát pozor na některé potenciální nežádoucí účinky, které mohou být způsobeny technikou injekčního podání, přecitlivělostí na jednu nebo více složek nebo jinými faktory.

Je třeba poznamenat, že existují některé potenciální nežádoucí účinky léčby, na které je třeba si dát pozor.

  • Reakce na injekci jsou běžné a mohou zahrnovat otok, zarudnutí, citlivost a změnu barvy v místě vpichu. Ty by měly odeznít bez zásahu do 10 dnů od podání injekce. Ke zmírnění těchto příznaků lze použít chladivý zábal.
  • Špatná injekční technika může také vést k některým nežádoucím účinkům, jako jsou modřiny, boule, změna barvy, nad/pod korekcí nebo nesprávné umístění dermální výplně. V závislosti na nežádoucím účinku je lze řešit masáží dané oblasti, odsátím výplně nebo injekcí hyaluronidázy, která výplň zcela rozpustí.
  • Reakce přecitlivělosti, jako je zarudnutí, citlivost, svědění nebo otok, se mohou objevit týdny nebo měsíce po injekci dermální výplně. Díky tomu, že přípravek Stylage neobsahuje živočišné složky, se toto riziko snižuje, ale stále se jedná o možný nežádoucí účinek.
  • Vzácnou, ale závažnou komplikací při použití dermálních výplní je možné ucpání okolních cév, což může vést k nekróze tkáně. Ta se obvykle řeší použitím odstraňovače dermálních výplní, jako je například hyaluronidáza.

Stejně jako u jiných dermálních výplní, ani u přípravku Stylage nelze zcela zaručit absenci nežádoucích účinků. Jeho jedinečné složení se však od konkurence odlišuje tím, že dále snižuje rizika a zároveň poskytuje vysoce kvalitní, přirozeně vypadající výsledky, které vydrží déle. Jeho více variant tyto výhody umocňuje tím, že poskytuje složení, které je přizpůsobeno individuálním potřebám každého pacienta.

Odmítnutí odpovědnosti: Obsah tohoto článku nelze považovat za lékařské doporučení, má pouze informativní charakter. Pracovníci Beautyactive.com neověřují lékařskou platnost těchto článků. Beautyactive.com neschvaluje názory nebo stanoviska vyjádřená v tomto článku. Vždy prosím vyhledejte odbornou lékařskou radu u licencovaného lékaře.