Odmítnutí odpovědnosti: Obsah tohoto článku by neměl být chápán jako lékařské doporučení, ale pouze pro informační účely. Zaměstnanci Beautyactive.com nepřezkoumávají platnost žádného z těchto článků z lékařského hlediska. Společnost Beautyactive neschvaluje názory nebo pohledy vyjádřené v tomto článku. Vždy prosím vyhledejte odbornou lékařskou radu u licencovaného lékaře.

Pokud jde o kosmetické zákroky, nejčastěji kladená otázka zní: Který ze tří zákroků je pro mě nejvhodnější? No, abychom na tuto otázku mohli odpovědět, je třeba nejprve pochopit, co jednotlivé zákroky představují a jaký je mezi nimi rozdíl.

Pokud jde o pochopení přehledu o těchto látkách, ukazuje se, že Xeomin, Dysport a Botox jsou známé typy neurotoxinů. Tyto druhy toxinů produkuje botulotoxin typu A, který je také známý jako bakterie Clostridium Botulinum. Je široce používán ve známých lékařských léčebných postupech pro léčbu účinků stárnutí a také pro řešení svalových stavů. Běžně se používá k léčbě stárnutí svalů, které působí dočasným ochrnutím svalů v dolní části těla po dobu přibližně 6 měsíců.

Všechny tři přípravky prošly řadou klinických zkoušek a v současné době jsou schváleny a regulovány na trhu úřadem FDA. Ačkoli se liší svou strukturou, všechny mají stejný účinek, pokud jde o uvolnění svalů a léčbu vrásek. Vzhledem k prokázaným výsledkům se běžně používají spolu s dermálními výplněmi pro dramatické omlazení obličeje.

Chcete-li si vybrat jednu z nich místo druhé, musíte pochopit, jak se od sebe jednotlivé přípravky liší v závislosti na různých prvcích. Zde jsou uvedeny nejvýraznější rozdíly mezi přípravky Botox, Dysport a Xeomin.

  • Botox společnosti Allergan byl prvním neurotoxinem, který byl schválen před deseti lety. Dysport a Xeomin se na trhu objevily později, přibližně před šesti lety. 

  • .
  • Botox i Dysport nesou botulotoxin s bílkovinným pouzdrem, a proto se proti němu mohou v těle časem začít vytvářet protilátky, čímž se obě léčby stanou neúčinnými.

  • .
  • Na druhou stranu Xeomin nese holý botulotoxin, což snižuje pravděpodobnost alergických reakcí a odmítnutí. Díky tomu je léčba účinná i pro kandidáty, kteří přestali reagovat na Dysport a Botox. 

  • .
  • Díky proteinovému pouzdru jsou Dysport a Botox považovány za těžší a méně účinné ve srovnání s Xeominem.

  • .
  • Xeomin je čistý, účinně působí ve všech oblastech obličeje a má tendenci se více šířit ve srovnání s Dysportem a Botoxem.

  • .
  • Xeomin se díky svému šířícímu účinku používá i na větší plochy ve srovnání s Dysportem a Botoxem, které se často omezují pouze na místo vpichu.

  • .
  • Co se týče výsledků, Botox se projeví přibližně za deset dní, Dysport za tři dny a Xeomin až za šest dní.

  • .
  • Všechna tři ošetření mohou trvat tři až šest měsíců, přičemž se liší podle pacienta a také podle samotného ošetření.

 

Co je pro vás lepší?

 

V závislosti na vašich osobních preferencích a na posouzení lékaře pro vás může být jedna z nich lepší než ostatní. Ve většině případů jsou však pro kandidáty vhodné všechny tři a časem, po experimentování se všemi, zjistí, která jim vyhovuje nejlépe.

Nedomníváme se, že jeden je lepší než druhý, protože každý neurotoxin má svůj vlastní soubor výhod, které může nabídnout. Proto doporučujeme, abyste se předtím, než se pro některý z nich rozhodnete, poradili s odborným lékařem, a my vám můžeme pomoci zajistit všechny tři neurotoxiny pro kosmetické zákroky v závislosti na vašich konkrétních potřebách.

Odmítnutí odpovědnosti: Obsah tohoto článku by neměl být chápán jako lékařské doporučení, ale pouze pro informační účely. Zaměstnanci Beautyactive.com nepřezkoumávají platnost žádného z těchto článků z lékařského hlediska. Beautyactive neschvaluje názory nebo stanoviska vyjádřená v tomto článku. Vždy prosím vyhledejte odbornou lékařskou radu u licencovaného lékaře.