Odmítnutí odpovědnosti: Obsah tohoto článku by neměl být chápán jako lékařské doporučení, ale pouze pro informační účely. Zaměstnanci Beautyactive.com nepřezkoumávají platnost žádného z těchto článků z lékařského hlediska. Společnost Beautyactive neschvaluje názory nebo pohledy vyjádřené v tomto článku. Vždy prosím vyhledejte odbornou lékařskou radu u licencovaného lékaře.

Minimálně invazivní kosmetické zákroky, zejména dermální výplně, získávají v posledních několika letech stále větší popularitu. Jejich dostupnost, bezpečnost, snadné použití a rychlé výsledky způsobily, že se do konce roku 2021 rozrostly na pětimiliardové odvětví. Mezi mnoha značkami dermálních výplní patří mezi nejprodávanější výplně Stylage.

V tomto článku rozebereme vše, co potřebujete vědět o výplních Stylage a jak mohou vašim pacientům pomoci dosáhnout požadovaného vzhledu.

 

Co jsou výplně Stylage?

 

Stylage je řada dermálních výplní s kyselinou hyaluronovou, kterou vytvořila společnost Laboratoires Vivacy se sídlem v Paříži ve Francii. Laboratoires Vivacy se stala jednou z prvních společností, které se rozhodly přidat do svých dermálních výplní anestetikum lidokain a přírodní antioxidant mannitol, aby dodaly další výhody při používání Stylage.

Všechny jejich výrobky obsahují jako hlavní složku zesíťovanou kyselinu hyaluronovou s různou koncentrací. Množství kyseliny hyaluronové v jednotlivých variantách se může pohybovat v rozmezí 16-26 mg/dl a do značné míry závisí na tom, jak bude dermální výplň použita a do jaké oblasti těla bude aplikována. Škála možností umožňuje lékařům snadněji najít optimální dávku pro boj s různými projevy stárnutí u svých pacientů.

 

Jaké jsou různé druhy stylizačních výplní?

 

Různé varianty řady Stylage mají specifické koncentrace a složení přizpůsobené k optimálnímu ošetření různých částí obličeje.

  • Složení Stylage S má lehčí texturu, která umožňuje jeho vstřikování do citlivých oblastí obličeje, například pod oči. Z tohoto důvodu je nejvhodnější k ošetření tmavých kruhů pod očima a povrchových vrásek kolem očí (tzv. kuřích ok), mezi obočím, kolem úst a na tvářích.
  • Složení přípravku Stylage M je hutnější, což umožňuje jeho použití k tvarování a k dosažení hlubších vrstev kožní tkáně. Díky těmto vlastnostem je nejvhodnější pro tvarování ušních lalůčků, zvedání nosní špičky a redukci hrbů. Lze s ním také řešit oblast prohlubní spánků; povislé kožní záhyby a středně silné až silné vrásky kolem očí, mezi obočím, kolem úst a na tvářích.
  • Složení přípravku Stylage L má ještě hustší strukturu, což mu umožňuje nejlépe ošetřit extrémně hluboké vrásky úsměvu; ošetřit úbytek objemu omlazením rukou a ošetřit hluboké až extrémně hluboké vrásky kolem očí, obočí, úst a na tvářích.
  • .
  • Stylage XL & XXL formule mají největší hustotu a jsou nejlepší pro obnovu objemu obličeje, zvětšení lícních kostí a vytvoření kontur obličeje.
  • Stylage Special Lips má speciální složení pro různá zvětšení rtů, protože rty jsou citlivější oblastí obličeje a více se prokrvují. Tato vylepšení zahrnují zvětšení objemu, konturování, vyhlazení jemných vrásek a hydrataci.
  • Stylage Hydro a Hydromax se více spoléhají na hydratační účinky kyseliny hyaluronové a mohou pomoci omladit pleť, takže vypadá svěžejší, pružnější a mladší. Lze je použít v různých oblastech včetně obličeje, krku, dekoltu a rukou.

 

Jak výplně Stylage fungují?

.

Kyselina hyaluronová je hlavní složkou většiny dermálních výplní, protože přináší všechny výhody:

  • Jedná se o přirozeně se vyskytující látku v těle, která se většinou nachází v dermis kůže. To znamená, že je při injekčním podání do těla dobře snášena a má velmi nízký výskyt zánětlivých reakcí.
  • Má silnou afinitu k vodě, což znamená, že dokáže zlepšit hydrataci okolních buněk všude tam, kam je vstříknuta.
  • Je viskoelastická, což těmto výplním umožňuje napodobit přirozenou elasticitu kůže.
  • Pomocí síťování mohou tyto výplně vydržet až 12 měsíců.

Konkrétně u výplní Stylage se používá jedinečný proces síťování, který se nazývá technologie podobná IPN (IPN znamená interpenetrované síťované sítě). Tento typ síťování spočívá ve spojení dvou nebo více monofázických řetězců kyseliny hyaluronové pomocí přírodních příčných vazeb nazývaných vodíkové můstky. Tím se výrazně zvýší soudržnost gelu, aniž by bylo nutné přidávat další chemické síťovací látky, jako je 1,4-butandiol diglycidylether (BDDE). 

Kromě speciálního procesu zesíťování složky kyseliny hyaluronové přidání antioxidantu mannitolu přidává další vrstvu ochrany okolních buněk a prodlužuje účinky dermální výplně. 

Obvykle, když je dermální výplň vstříknuta do kůže, proniknutí do kůže i vstříknutí dermální výplně vyvolává zánětlivou reakci, která může uvolnit volné radikály. Tyto volné radikály jsou jedním z největších faktorů, které přispívají k degradaci kyseliny hyaluronové a také k degradaci kožních buněk, což vede ke známkám stárnutí. Mannitol jako přírodní antioxidant má vlastnosti, které mu umožňují vyhledávat volné radikály a přímo s nimi bojovat, čímž prodlužuje účinky dermálních výplní na bázi kyseliny hyaluronové a snižuje degradaci kožních buněk.

A konečně přídavek lidokainu pomáhá, aby byl proces pro pacienta pohodlnější a bezbolestný.

Všechny tyto vlastnosti vedou k účinné a přirozeně vypadající dermální výplni, která poskytuje okamžité a dlouhotrvající účinky s minimálním rizikem a malým počtem reakcí.

 

Jaké jsou možné vedlejší účinky používání výplní Stylage?

 

Samy o sobě mají výplně Stylage velmi minimální vedlejší účinky díky tomu, že neobsahují kyselinu hyaluronovou živočišného původu. Antioxidant mannitol dále zabraňuje dalším komplikacím nebo usnadňuje rychlejší zotavení z některých komplikací, pokud se nějaké vyskytnou.

Přesto je třeba dát pozor na některé možné nežádoucí účinky, které mohou být způsobeny technikou vpichu, přecitlivělostí na jednu nebo více složek nebo jinými faktory.

  • Reakce na injekci jsou běžné a mohou zahrnovat otok, zarudnutí, citlivost a změnu barvy místa vpichu. Ty by měly do 10 dnů po injekci odeznít bez zásahu. Ke zmírnění těchto příznaků lze použít chladivý zábal.
  • Špatná technika injekce může také vést k některým nežádoucím účinkům, jako jsou modřiny, uzlíky, změna barvy, nadměrná/podměrná korekce nebo nesprávné umístění dermální výplně. V závislosti na nežádoucím účinku je lze řešit masáží dané oblasti, odsátím výplně nebo injekčním podáním hyaluronidázy k úplnému rozpuštění výplně.
  • V průběhu několika týdnů až měsíců po injekcích dermální výplně se mohou objevit reakce přecitlivělosti, jako je zarudnutí, citlivost, svědění nebo otok. Díky tomu, že společnost Stylage nepoužívá živočišné složky, se riziko jejich výskytu snižuje, ale stále se jedná o možný nežádoucí účinek.
  • Neobvyklou, ale závažnou komplikací při použití dermálních výplní je jejich možné ucpání okolních cév, což může vést k nekróze tkáně. Obvykle se v takovém případě použije odstraňovač dermálních výplní, například hyaluronidáza.

Stejně jako u jiných dermálních výplní ani u přípravku Stylage nelze zcela zaručit žádné vedlejší účinky. Díky svému jedinečnému složení se však od svých konkurentů odlišuje tím, že dále snižuje rizika a zároveň stále poskytuje vysoce kvalitní a přirozeně vypadající výsledky, které také déle vydrží. Jeho více variant tyto výhody ještě umocňuje tím, že poskytuje právě to správné složení pro individuální potřeby každého pacienta.

Odmítnutí odpovědnosti: Obsah tohoto článku by neměl být chápán jako lékařské doporučení, ale pouze pro informační účely. Zaměstnanci Beautyactive.com nepřezkoumávají platnost žádného z těchto článků z lékařského hlediska. Beautyactive neschvaluje názory nebo stanoviska vyjádřená v tomto článku. Vždy prosím vyhledejte odbornou lékařskou radu u licencovaného lékaře.