Odmítnutí odpovědnosti: Obsah tohoto článku by neměl být chápán jako lékařské doporučení, ale pouze pro informační účely. Zaměstnanci Beautyactive.cz nepřezkoumávají platnost žádného z těchto článků z lékařského hlediska. Společnost Beautyactive neschvaluje názory nebo pohledy vyjádřené v tomto článku. Vždy prosím vyhledejte odbornou lékařskou radu u licencovaného lékaře.

 

Úvod

 

Přemýšleli jste někdy o tom, proč jsou výplně rtů obvykle odděleny od ostatních dermálních výplní? Mezi různými značkami dermálních výplní s největší pravděpodobností najdete něco specifického pro rty. Hlavním důvodem je to, že rty jsou ve srovnání se zbytkem obličeje obzvláště citlivou oblastí. Zamyslete se nad tím. Rty se musí pohybovat a nebránit vám v řeči ani v jídle, jsou citlivé na dotek a teplo a také jsou plné cév, které budou při aplikaci dermálních výplní potřebovat trochu více jemnosti.

Přes všechny své komplikace jsou však výplně rtů stále rostoucí součástí lékařského estetického průmyslu. Podle Americké společnosti plastických chirurgů dochází k neustálému nárůstu počtu vylepšení rtů. Od roku 2000 došlo k více než 50% nárůstu zájmu pacientů ve věku od 18 let až po seniory. Vzhledem k popularitě velkých našpulených rtů u celebrit, jako jsou Angelina Jolie, Kylie Jenner a další, není překvapivé, že se o ně zajímá mnoho lidí. Moderní výplně rtů se navíc staly dostupnějšími než kdykoli předtím. Většina zákroků je rychlá, bezpečná a nepříliš nákladná, přičemž není nutná téměř žádná doba odstávky.

Jako jeden z nejoblíbenějších dostupných lékařských estetických zákroků, která výplň rtů by pro vás byla nejlepší? Pojďme si porovnat dvě nejprodávanější výplně rtů na současném trhu: Revanesse Kiss a Restylane Kysse.

 

Revanesse Kiss

 

Revanesse Kiss je z řady výrobků Revanesse společnosti Prollenium Medical Technologies, Inc. Revanesse využívá svou pokročilou technologii zesíťování Thixofix a patentované složení k výrobě pozoruhodně homogenní a dlouhotrvající zesíťované kyseliny hyaluronové. Jejich technologie jim umožňuje vyrábět molekuly kyseliny hyaluronové, které jsou rovnoměrně sférické, což umožňuje získat hladší kyselinu hyaluronovou, která dodává objem a pomalu se rozkládá. 

Speciálně vyvinutý gel s kyselinou hyaluronovou Revanesse Kiss se používá ke zvýraznění a definování rtů a periorální oblasti. Revanesse Kiss je nejlepším přípravkem pro tvarování a dodání objemu rtů, protože oblast kolem rtů má odlišné vlastnosti. Je specificky určen pro zvětšení rtů a zvětšení periorální oblasti, marionetových linií a nosoretních vrásek.

Hladké a sférické molekuly kyseliny hyaluronové v přípravku Revanesse napomáhají k plnějším rtům, které však působí hladším a přirozenějším dojmem. Protože je vyroben z neživočišné kyseliny hyaluronové, je tělem snadno přijímán a má jen velmi málo rizik a vedlejších účinků. V některých případech je však kontraindikována, například:

  • Přecitlivělost na kyselinu hyaluronovou
  • Těhotenství nebo kojení
  • Neinjektujte do oblastí s kožními problémy infekčního nebo zánětlivého charakteru.
  • Vyhněte se oblastem, které již byly ošetřeny trvalou výplní.

Podání přípravku Revanesse Kiss trvá jen asi 15 minut a výsledky jsou vidět téměř okamžitě. Revanesse Kiss může vydržet šest až devět měsíců v závislosti na stavu pokožky pacienta, vystavení slunečnímu záření, věku a životním stylu.

Po aplikaci přípravku Revanesse Kiss se pacienti musí po dobu 24 hodin vyvarovat dotyku nebo tlaku na ošetřovanou oblast. Během prvních 24 hodin je třeba se rovněž vyhnout výrazům obličeje. Pacientům se doporučuje vyhýbat se kouření a alkoholu a pro dosažení nejlepších výsledků a prodloužení účinku výplně rtů se doporučuje každý den používat UV ochranu s ochranným faktorem SPF 30.

 

Restylane Kysse

 

Restylane Kysse je součástí řady produktů Restylane vyráběných společností Galderma. Restylane je průlomová dermální výplň, která ve svých produktech původně používala NASHA neboli kyselinu hyaluronovou stabilizovanou na neživočišném původu pro vyšší biologickou kompatibilitu a lepší integraci do kůže. Restylane má širokou škálu produktů pro různé indikace a Restylane Kysse je jejich odpovědí pro jedince, kteří hledají přirozeně vypadající způsob zvětšení rtů.

Speciálně pro pohyb rtů navržený Restylane Kysse je vyroben s inovativním zesíťovaným gelem XpresHAn Technology pro precizní a přirozeně vypadající výsledky. Restylane Kysse zvětšuje objem, vyhlazuje vrásky v periorální oblasti a zlepšuje barvu a texturu rtů po dobu až 9 měsíců. 

Jednou z výhod přípravku Restylane Kysse je jeho účinnost, což znamená, že k dosažení efektivních výsledků je ve srovnání s jinými výplněmi rtů zapotřebí menší množství přípravku. Jeho technologie XpresHAn umožňuje větší pohyblivost a pružnost rtů ve srovnání s jinými produkty. Přidává objem, ale zachovává pocit rtů, který je ve srovnání s přirozenými rty nepostřehnutelný. Výsledky jsou tak přirozené, že 96 % respondentů v studii prohlásilo, že jejich rty vypadají po aplikaci přípravku Restylane Kysse přirozeně.

Injekční procedura Restylane Kysse začíná znecitlivujícím krémem aplikovaným na rty. Po zahájení jeho účinků se Restylane Kysse vstřikuje do rtů v sérii injekcí jehlou nebo mikrokanylou s tupým hrotem. Během injekčního zákroku mnoho pacientů hlásilo velmi minimální nepříjemné pocity díky znecitlivující látce, ale také díky řidší struktuře gelu a menšímu množství vstřikovaného přípravku. Celkově by většina zákroků měla být dokončena přibližně za 15 minut. 

Po injekci by pacientům bylo doporučeno, aby se po dobu prvních 24 hodin vyhýbali tlaku na rty. Je třeba počítat s určitou bolestí a otokem a v případě pocitu bolesti se doporučuje přikládat na rty led. Otok by měl ustoupit během týdne a do té doby by měly být patrné i konečné výsledky. Rty by měly vypadat a působit plnější, ale s přirozenou pružností, a uživatelé vykazovali více barvy rtů než před injekcí. Rty by také měly být díky kyselině hyaluronové hladší a hydratovanější.

Běžnými nežádoucími účinky, i když jsou málo časté a velmi dočasné, mohou být otoky, změna barvy, modřiny, bolest v oblasti ošetření. Tyto příznaky by měly během několika dní ustoupit. Aby se předešlo komplikacím, doporučuje se pacientům po dobu jednoho týdne neužívat NSAID a jiné látky na ředění krve, aby se předešlo vzniku modřin, a používat studené obklady ke zvládnutí bolesti a otoku po injekci. Vystavení extrémním teplotám nebo slunečnímu záření může způsobit dočasné zarudnutí, otok nebo svědění místa vpichu, proto se pacientům rovněž doporučuje, aby se jim alespoň 24 hodin vyhýbali, a doporučuje se pravidelně používat ochranu proti UV záření, aby účinky injekce vydržely co nejdéle.

 

Závěr

 

Ať už se rozhodnete pro jakoukoli výplň rtů, nezapomeňte se důkladně poradit se svým dermatologem nebo lékařem, který vám injekci aplikuje, aby vám mohl zodpovědět všechny otázky a lépe vás připravit na zákrok a na to, co dělat po něm, abyste dosáhli co nejlepších výsledků.

 

Odmítnutí odpovědnosti: Obsah tohoto článku by neměl být chápán jako lékařské doporučení, ale pouze pro informační účely. Zaměstnanci Beautyactive.cz nepřezkoumávají platnost žádného z těchto článků z lékařského hlediska. Beautyactive neschvaluje názory nebo stanoviska vyjádřená v tomto článku. Vždy prosím vyhledejte odbornou lékařskou radu u licencovaného lékaře.