Odmítnutí odpovědnosti: Obsah tohoto článku by neměl být považován za lékařské doporučení, ale pouze za informativní. Zaměstnanci Beautyactive.cz nepřezkoumávají platnost žádného z těchto článků z lékařského hlediska. Beautyactive neschvaluje názory nebo stanoviska vyjádřená v tomto článku. Vždy prosím vyhledejte odbornou lékařskou radu u licencovaného lékaře.

 

Úvod

 

Dermální výplně představují širokou škálu oblíbených produktů v estetické kosmetologii. Injekce kožních výplní do středních a hlubokých vrstev kůže je nízkoinvazivní zákrok, který může vizuálně zlepšit vzhled: napravit asymetrii obličeje, zvýraznit lícní kosti a bradu a vyhladit vrásky. Účinek je okamžitý a dlouhodobý a vedlejší účinky jsou minimální.

Nejlepší značky dermálních výplní – Juvéderm, Restylane, Radiesse a další – nabízejí specializované produkty pro různé zóny obličeje a těla. výrobky se liší složením a délkou účinku. Při správném výběru výplní a kvalifikovaných lékařů může účinek vydržet i několik let.

Kosmetický průmysl každoročně nabízí nové produkty a techniky a objevují se nové trendy. Pacienti mohou požádat o speciální typ injekce, aby sledovali módu. Tento článek přináší přehled trendů v roce 2023 a nejoblíbenějších produktů. 

 

Co jsou dermální výplně 

 

Hladká a zářivá pleť vypadá přitažlivě z nějakého důvodu: spojuje se s mladým věkem. V mladém věku tělesné tkáně produkují kolagen a elastan – přirozené bílkoviny, které podporují pružnost pokožky. Dalším faktorem, díky němuž je pokožka hladká, je vrstva podkožního tuku, která hraje důležitou roli v přirozené hydrataci pokožky. 

S věkem se přirozená produkce kolagenu a elastanu snižuje a vrstva podkožního tuku degeneruje. Tyto procesy mohou probíhat ještě rychleji po některých onemocněních a extrémních dietách. Kůže ztrácí pružnost a na obličeji, krku, rukou a dalších částech těla se objevují vrásky a záhyby.

Jako obvykle se první vrásky na obličeji objevují na aktivních částech obličeje, které vytvářejí mimiku obličeje: v očních koutcích a na čele. Poté se na obličeji objeví také labionazální záhyby a drobné vrásky kolem úst. Tyto známky stárnutí se neobjevují pouze na obličeji: vrásky se objevují také v dekoltové zóně, na rukou, a dokonce i na kolenou.

Dermální výplně jsou skupinou léčivých přípravků pro injekce pod kůži. Aktivní složky stimulují tvorbu kolagenu a elastinu. Účinné látky dermálních výplní mohou být přírodní nebo syntetické, všechny jsou však kompatibilní s tkáněmi lidského těla.

Kyselina hyaluronová, nejoblíbenější složka dermální výplně, je přítomna v lidském těle a ohýbá vodu v tkáních. Moderní dermální výplně obsahují syntetickou kyselinu hyaluronovou, identickou s přírodní, protože riziko alergických reakcí je nižší než u přírodní HA. Výplně také mohou obsahovat další látky, jako jsou vitaminy a dokonce i malé částečky, které vyplňují prohlubně.

Dermální výplně mohou vypnout pokožku, zlepšit kontury obličeje, dodat objem rtům a upravit další části těla. Moderní technologie umožňují, aby účinek dermálních výplní vydržel až dva roky. Poté se výplň v tělesných tkáních zcela rozpustí.

Klinicky testované a čisté látky v nejlepších dermálních výplních nevyvolávají žádné alergické reakce a zřídka se vyskytují vedlejší účinky. Také účinek dermální výplně je viditelný téměř okamžitě, zákrok není příliš bolestivý a cena je pro mnoho pacientů dostupná. Proto obliba dermálních výplní roste a věková skupina se rozšiřuje. Dermální výplně využívají ke zlepšení svého vzhledu i mladší pacienti.

 

 

Každý rok se na trhu dermálních výplní objevují nové trendy. Nový populární trend se může týkat určité zóny ošetření dermálními výplněmi nebo jedinečné techniky. Pro certifikované lékaře nebude většina trendů problémem. Hlavním úkolem je vybrat optimální produkt pro daný zákrok. 

 

Výplň pod očima

 

Kůže kolem očí je tenká a v této oblasti obličeje se nachází malé množství tuku. Díky tzv. kuřím okům, což jsou drobné vrásky ve vnějším očním koutku, si mnoho pacientů přeje vylepšit zónu pod očima, odstranit tmavé stíny a kruhy a oteklé váčky pod očima. 

Injektor by měl před použitím dermálních výplní pečlivě vyšetřit obličej pacienta. Pokud jsou tmavé kruhy pod očima přirozenou pigmentací kůže, dermální výplně jejich vzhled nezlepší. Místo toho tuto zónu zvýrazní a pacient nedosáhne požadovaného efektu. 

Nejlepší dermální výplně pod očima jsou tenké, s částicemi malé velikosti. Mezi nejoblíbenější produkty patří Restylane Defyne, Restylane Refyne a Juvederm Volbella. Pro pacienty mimo Spojené státy může být možností nákup Belotero Balance online. Tyto výplně si můžete objednat online na naší webové stránce

 

Tekutý lifting obličeje

 

Tekutý facelift je plastická operace, která bojuje s následky věkové ptózy neboli poklesu kůže a stahuje ji. Tento invazivní zákrok má několik rizik a vyžaduje čtyř až šestitýdenní rekonvalescenci. Cena se může v různých zemích a na různých klinikách lišit, ale vždy se pohybuje nad průměrem. Mnoho pacientů se proto obrací na kosmetičky s žádostí o tekutý facelift. 

Tekutý lifting obličeje je minimálně invazivní zákrok, při kterém se využívají dermální výplně v několika částech obličeje, aby se stáhla pokožka obličeje a odstranily vrásky a záhyby. Nejlepší efekt tekutý facelift poskytuje věkové skupině 30-40 let. Většina pacientů má v tomto věku teprve první známky stárnutí a stále dobrou elasticitu kůže, takže efekt je maximální.

Hustá dermální výplň s kyselinou hyaluronovou (HA) je nejlepší výplní pro tekutý facelift, protože HA dokáže 1000krát více ohýbat vodu, než je její hmotnost. Pro tekutý facelift jsou vhodné téměř všechny výrobky zastřešené značkou Restylane, zejména Restylane Lift, Juvéderm Ultra a Juvéderm Voluma. Zakupte si online výplně Restiesse, které jsou pro tuto zónu také vhodné.

 

Výplň rtů pro vypnutí a hydrataci rtů

 

Vyplněné rty vypadají sexuálně přitažlivě. S přibývajícím věkem rty ztrácejí objem a stárnoucí pacienti používají dermální výplně k jeho obnovení. Výplně rtů jsou však velmi oblíbené i u mladších pacientů. Injektor může zvýraznit konturu rtů, dodat objem oběma rtům a napravit asymetrii. 

Rty se aktivně pohybují, takže dermální výplně by měly být velmi pružné, aby nebránily normálnímu pohybu rtů. Nejnovějším trendem v této oblasti jsou “třešňové rty” – injekce dermální výplně do střední části každého rtu, která dodá objem pouze této oblasti. 

Pro injekce do rtů doporučujeme používat vysoce kvalitní produkty, protože jsou důležité pro atraktivní vzhled. Můžete si také zakoupit Restylane Kysse online, specializovanou dermální výplň rtů. Tato výplň využívá jedinečnou technologii Optimal Balance, která kombinuje dlouhotrvající účinek a pružnost. 

 

Facial Сontouring

 

Konturing obličeje je nízkoinvazivní zákrok, při kterém se využívají dermální výplně ve střední a dolní části obličeje a mění se strukturální vzhled obličeje pacienta. Formování obličeje zvýrazňuje lícní kosti, vypíná kůži a zvýrazňuje linii čelisti a brady, protože kůže jde o něco nahoru. 

Také konturování obličeje může zahrnovat injekce do brady, linie čelisti a horní části krku, které definují spodní část obličeje. Je to také oblíbená metoda korekce asymetrie obličeje. Dobře definované kontury obličeje okamžitě opticky zatraktivní vzhled, a proto je tento zákrok žádaný jak u mužů, tak u žen. 

Neexistuje jediná výplň pro konturování obličeje, ačkoli společnost Restylane uvádí svůj nový produkt Restylane Contour. Nicméně injekční lékař může použít různé produkty a dokonce je kombinovat prostřednictvím kombinace různých značek se nedoporučuje. Doporučili bychom zakoupit online produkt Sculptra, který je určen pro konturování obličeje a další podobné zákroky. 

 

Definování čelistní linie

 

Linie čelisti je důležitou součástí vzhledu, protože definuje kontury obličeje. Linie čelisti je citlivá na ptózu nebo slzení kůže. Také pacienti s nadváhou mají obvykle rozšířenou tukovou vrstvu těsně pod bradou, tzv. druhou bradu. Je neškodná, ale obličej s ní vypadá těžký a předimenzovaný. 

I nepatrná změna objemu brady a čelistní linie výrazně mění spodní část obličeje, zejména v profilu. Kůže pod bradou jde nahoru a brada samotná vypadá výraznější než dříve. Také linie čelisti může být asymetrická a s věkem se asymetrie může zvětšovat. Dermální výplně mohou tuto asymetrii napravit a dodat obličeji rovnováhu. 

Nejlepší výplně pro definování linie čelisti by měly být silné, aby měly dlouhotrvající účinek. Z produktů Restylane je pro úpravu čelistní linie vhodnou volbou Restylane Lift. Volbou je také Sculptra a většina produktů Juvéderm. Juvéderm můžete koupit online na našich webových stránkách.

 

Výplně tváří

 

Výplně tváří pomáhají vyhladit vrásky, dodat tvářím objem a zvýraznit lícní kosti. Líce mají obvykle dostatečnou tukovou vrstvu, ale ve střední části, tzv. přísavných polštářcích. Tyto polštářky, kulaté tváře a injekce dermálních výplní do lícních kostí ostřeji definují strukturu obličeje a vytvářejí srdcovitý tvar obličeje.

Většina pacientů začíná s lícními kostmi, ale pokud kůže ztratí nejvíce pružnosti, mohou injekce v sousedních zónách přidat určité efekty. 

Pro lícní zónu si online zakupte Juvéderm Voluma, první dermální výplň schválenou FDA, která okamžitě dodá objem lícní oblasti. Na tváře lze použít také Sculptru, Radiesse a některé husté výplně Restylane. Pro tuto zónu může injekční lékař zvolit nejviskóznější výplně s největšími částicemi HA.

 

Výplňové materiály na bradu 

 

Rostoucí poptávku po výplních brady lze snadno pochopit sledováním nedávných sociálních trendů. Když se dermální výplně objevily na trhu před více než čtyřiceti lety, většina pacientů byly ženy. Poté dermální výplně jako anti-age a estetickou terapii vyzkoušelo stále více pacientů mužského pohlaví. 

Dobře tvarovaná brada dodává obličeji mužnost a s čistým vzhledem obličeje se stává stále oblíbenější. Podle trendů Googlu vyhledávání “výplní brady” a “výplní čelistí” od roku 2015 prudce roste. 

 

Dermální výplně na uši

 

Kombinace invazivních, nízkoinvazivních a neinvazivních zákroků může zajistit, aby obličej vypadal mladě i v 60-70 letech. Je rozumné věnovat pozornost i ostatním částem těla a omladit je. 

Injekce kožní výplně je jednoduchým zákrokem proti stárnutí uší a jejich tvarování. Dermální výplně uší vyhlazují vrásky, zejména ušních lalůčků, odstraňují asymetrii a obnovují tvar uší po úrazech nebo operacích. 

 

Dermální výplně na krk

 

Dermální výplňová terapie může zmírnit projevy stárnutí nejen v obličeji. Stejně důležitá je i oblast krku. Ve většině kultur mohou mít lidé krk většinu času otevřený, ale krk může také trpět ptózou nebo slzením kůže. Stárnoucímu krku se také říká krůtí krk nebo povislý krk. 

Dermální výplně vyhlazují vrásky na krku a stimulují přirozenou tvorbu kolagenu. 

 

Dermální výplně rukou

 

Používání dermálních výplní na ruce je také poměrně novým trendem. Mnoho pacientů se snaží o současné omlazení obličeje a rukou. Výplně obnovují objem hřbetní části ruky a zlepšují její kontury a plnost.

 

Závěrečná slova

 

Dermální výplně se na kosmetickém trhu objevily před více než 40 lety a poté spotřeba těchto produktů neustále rostla. Moderní dermální výplně nejen vyplňují tělesné prohlubně, ale také stimulují produkci přirozených bílkovin, kolagenu a elastanu. Účinek nejlepších výplní tak může trvat roky.

V současné době lidé používají dermální výplně k odstranění nebo vyhlazení známek stárnutí na obličeji, ale i na krku, rukou a dokonce i na uších. Dermální výplně se snadno používají, fungují v kombinaci s jinými léky, jako je například botox, a jejich účinky jsou rychlé a dlouhotrvající. Alergické reakce na dermální výplně jsou vzácné. Dermální výplně může používat pouze certifikovaný injekční lékař, aby se předešlo vedlejším účinkům.

 

Reference

 

Akinbiyi, T., Othman, S., & Familusi, O. (2020, 15. října). Lepší výsledky omlazení obličeje pomocí výplní. Plastická a rekonstrukční chirurgie. Global open. Převzato 6. ledna 2023 z https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33173655/ 

Funt, D., & Pavicic, T. (2013, prosinec). Dermální výplně v estetice: Přehled nežádoucích účinků a přístupů k léčbě. Clinical, cosmetic and investigational dermatology (Klinická, kosmetická a výzkumná dermatologie). Převzato 6. ledna 2023 z https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24363560/ 

.

Tseng, F., & Yu, H. (2019, srpen). Léčba horizontálních vrásek na krku pomocí výplně kyselinou hyaluronovou: Retrospektivní série případů. Plastická a rekonstrukční chirurgie. Global open. Převzato 6. ledna 2023 z https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31592383/ 

 

Odmítnutí odpovědnosti: Obsah tohoto článku by neměl být chápán jako lékařské doporučení, ale pouze pro informační účely. Zaměstnanci Beautyactive.cz nepřezkoumávají žádný z těchto článků z hlediska lékařské platnosti. Beautyactive neschvaluje názory nebo stanoviska vyjádřená v tomto článku. Vždy prosím vyhledejte odbornou lékařskou radu u licencovaného lékaře.