Úvod

 

Juvéderm si získal široké uznání jako přední značka v oblasti dermálních výplní, která je oceňována pro svou výjimečnou kvalitu a účinnost. Její jméno se stalo synonymem neochvějného závazku k lékařské bezpečnosti a dodržování přísných standardů. 

V důsledku toho se mohou zdravotníci bez obav spolehnout na to, že Juvéderm poskytne optimální výsledky s minimálním potenciálem komplikací, a zajistí tak optimální spokojenost pacientů.

Juvéderm vytváří širokou škálu produktů, které mají specifický účel a jsou určeny k injekční aplikaci do konkrétních oblastí obličeje. Abychom vám usnadnili práci a pomohli vám rozhodnout se pro nejlepší výplň pro konkrétní případ, nabízíme vám přehled jedné z nejoblíbenějších výplní této značky – Juvéderm Ultra XC

Přečtěte si o jeho složení, podrobnostech aplikace, místech vpichu a dalších specifikacích a buďte připraveni poskytnout svým pacientům vynikající zážitek jak z lékařského, tak z estetického hlediska. 

 

K čemu se Juvéderm Ultra XC používá?

 

Juvéderm Ultra XC je jednou z výplní z řady estetické medicíny Juvéderm, navrženou a vyráběnou společností Allergan v USA a schválenou FDA.

Juvéderm používá laboratorně vyráběnou a čištěnou kyselinu hyaluronovou k vytvoření dermálních výplní, které jsou bezpečné a biokompatibilní.

Produkty této společnosti, včetně tohoto konkrétního, účinně zvyšují přirozenou krásu pokožky a jsou skvělé pro zvětšení a opravu drobných nedokonalostí, jako jsou vrásky, prohlubně nebo ztráta tvaru, které mohou pacienty rozrušit. 

 

Specifická definice produktu

 

Tato výplň je průhledný sterilní gel na bázi kyseliny hyaluronové a obohacený o malou porci lidokainu pro snadnější a pohodlnější injekční aplikaci. Gel je tenký, viskózní a velmi tvárný, čímž se liší od ostatních výplní vyrobených společností Juvéderm

Díky své řídké konzistenci a hladké struktuře lze výplň bezpečně injektovat do rtů, pod oči a do oblasti glabely.  

 

Složení a funkce složek

 

Hlavní složkou výplně je zesíťovaná kyselina hyaluronová (koncentrace 24mg/ml) s malou molekulovou hmotností. Relativně malá velikost molekul vysvětluje řídkost a poddajnost gelu, přičemž ostatní cenné vlastnosti kyseliny hyaluronové jsou plně zachovány. 

Jedná se o přirozenou složku lidského těla, která je biokompatibilní a biologicky odbouratelná (což znamená, že se časem rozpadne, aniž by negativně ovlivnila okolní tkáně). 

Výplň je obohacena o lidokain s okamžitým účinkem (pufrovaný na 3 mg/ml), což eliminuje bolestivost zákroku.

Při nákupu Juvéderm Ultra XC online kupujte pouze autentický přípravek obsahující uvedené složky. 

 

Jak Juvéderm Ultra XC vytváří svůj estetický účinek

 

Účinnost a bezpečnost této výplně je umožněna jejím složením, a to zahuštěnou kyselinou hyaluronovou (HA), která přináší potřebné zlepšení pleti a tkání. HA je přirozeně přítomna v lidském těle jako mazací médium a složka zadržující vodu. 

Vrásky, záhyby, pokles kůže a viditelné stárnutí jsou způsobeny mimo jiné ztrátou vlhkosti, nedostatkem živin a sníženou hladinou HA jako látky zadržující vlhkost. 

Tato ztráta může souviset s mnoha faktory, včetně stresu, nepříznivého životního prostředí, genetiky, vystavení extrémnímu UV záření bez ochrany atd. Časem vnější ošetření, jako jsou krémy, séra a obličejová sezení, nedokážou doplnit živiny a vlhkost hluboko ve vrstvách pokožky.   

Tady nastupuje hyaluronové ošetření Juvéderm Ultra XC. Po injekčním podání viskózní gel okamžitě vyplní vrásky a záhyby, čímž obnoví hladký a zdravý vzhled. 

Vstříknutý HA navíc akumuluje vodu a udržuje ji v tkáních, čímž napodobuje přirozené regenerační procesy, které pomáhají pleti zůstat zdravou, zářivou a mladou. 

Pomocí fyziologického prostředku se pokožka omladí a získá pružný mladistvý vzhled, a to přirozeně, bez drsných chemických látek nebo invazivních zákroků.

 

Kosmetické využití výplní

 

Výplň byla výslovně navržena k ošetření a zvětšení následujících oblastí:

  • Obličejové partie s drobnými a středně velkými vráskami, záhyby a liniemi. Konkrétně pokud hledáte jemnou výplň k ošetření nosoretních vrásek, je Juvéderm Ultra XC vynikající volbou. 
  • Periorální oblast s vráskami a jemnými liniemi v koutcích úst. Přípravek Ultra XC je dostatečně tenký a jemný na to, aby vyplnil i ty nejjemnější vrásky, aniž by na kůži způsobil kapky nebo nerovnosti. Je ideální pro drobné opravy a citlivé oblasti nebo tkáně, které během dne podstupují mnoho pohybů.
  • Úřad FDA oficiálně schválil Juvéderm Ultra XC pro injekční aplikaci do rtů (u pacientů starších 21 let). Výplň může pomoci udělat tenké rty plnější a šťavnatější a poskytnout lehký tvarovací efekt při drobné asymetrii rtů.
  • Pokud zvažujete injekční aplikaci přípravku Juvéderm Ultra Xc pod oči, jedná se rovněž o bezpečnou volbu. Je dostatečně viskózní na to, aby vyplnil tuto oblast s velmi tenkou kůží, aniž by vytvořil hrbolky, a v případě nežádoucích výsledků jej lze rychle a beze stopy rozpustit. 
  • Výplň se má vstřikovat do středních a hlubokých vrstev dermis.

 

Medicínské využití výplně

 

Někdy mohou být jizvy a vrypy po akné velmi viditelné a vyžadují další péči. Juvéderm Ultra XC lze vstříknout do důlků a okamžitě a bezpečně je vyplnit jako součást komplexní léčby po akné. 

Před každým vpichem injekce je však nutné tento postup s pacientem prodiskutovat.

 

Konkrétní výhody Juvédermu Ultra XC

 

Výplně vytvořené společností Juvéderm jsou vždy moudrou volbou, ale Juvéderm Ultra XC má své výhody.

 

Výhody přípravku Juvéderm Ultra XC jako specifického typu výplně

 

Zakoupením a nabídnutím této výplně svým pacientům jim poskytnete lékařský materiál nejvyšší kvality, který je zcela bezpečný. Cena přípravku Juvéderm Ultra XC, ačkoli se zdá být poněkud vysoká, odráží vysoké standardy a použití nejlepších složek pro vytvoření výplně. 

Injekční aplikace tohoto typu výplně má však významnou výhodu v tom, že je velmi jemná a vhodná pro drobná vylepšení a opravy, které dokáže poskytnout jen málo výplní. Jemné vrásky v periorálních oblastech, na rtech a prohlubně pod očima lze ošetřovat pouze v malých krocích, s neustálým postupným nastavováním dávky a pečlivou kontrolou injekčního procesu. 

Tenké složení umožňuje lékařům dosáhnout tohoto stupně kontroly a přesnosti u všech typů pleti a nejmenších nedokonalostí pleti. 

Měkkost výplně odpovídá mladistvým pružným rtům, které si tolik přeje každý, kdo přijde na proceduru vyplnění rtů. Rty po injekci vypadají přirozeně a jemně, zachovávají si pohyblivost a hebkost a zároveň získávají nalitý a šťavnatý vzhled.

Juvéderm Ultra XC na rty a další citlivé oblasti pokožky je nepostradatelnou součástí lékařské výbavy. 

 

Výsledky ošetření

 

Výsledky injekční aplikace přípravku Juvéderm Ultra XC jsou podle klinických studií a zpětné vazby pacientů působivé. 

Klinické zprávy ukazují na měřitelné zlepšení plnosti a tvaru rtů za 3 měsíce od zákroku u ošetřených pacientů (ve srovnání s těmi, kteří zákrok nepodstoupili). 

Ošetření tváří a nasolabiálních záhybů přípravkem Juvéderm Ultra je ještě působivější: klinicky naměřené zlepšení stavu pleti bylo jasně pozorovatelné ještě 6 měsíců po zákroku (u 87 % pacientů) a až 1 rok (u 78 % pacientů). 

Při rozhovorech s pacienty o vedlejších účincích nebo nepříjemných příznacích bylo zmíněno pouze několik mírných účinků a nebyly hlášeny žádné zdraví škodlivé závažné účinky. 

Podle zpětné vazby se pacienti, kterým byla injekce aplikována, rádi vrátili na korekci šest měsíců po zákroku (79 %) a 75 % se dostavilo na udržovací injekci devět a více měsíců po injekci. 

Výsledky v pocitech a vzhledu byly dostatečně přesvědčivé, aby si přáli následné ošetření stejnou výplní. 

Jinými slovy, výplň účinně vyplňuje vrásky, oživuje pleť a poskytuje hydrataci a jemnou podporu zevnitř. Ať už je Juvéderm Ultra XC aplikován do kůže nebo do tkání rtů, odvádí bezpečně a příjemně práci, která se od něj očekává, a vydrží mnohem déle, než by se dalo běžně očekávat.

 

Dlouhodobost účinku výplně

 

Všechny produkty Juvéderm mají působivou dlouhou životnost a stabilitu a Juvéderm Ultra XC není výjimkou. Jeho účinek může trvat 9 až 12 měsíců s určitými výkyvy v závislosti na metabolismu pacienta. 

Jak dlouho přípravek Juvéderm Ultra XC vydrží, může záviset také na místě vpichu. Výsledek zlepšení může být poněkud kratší u rtů, protože jde o velmi pohyblivé části těla, a to díky rychlejšímu metabolismu a velkému pohybu tkání, který zvyšuje vstřebávání. 

 

Očekávané a vedlejší účinky přípravku Juvéderm Ultra XC

 

Očekává se, že dermální výplně, zejména výplně s kyselinou hyaluronovou, budou poskytovat pouze pozitivní výsledky.

Přesto, jako každá léčivá látka, mohou způsobit nežádoucí účinky v závislosti na citlivosti pacienta a jeho osobních reakcích na léčivé látky.

 

Očekávaný účinek

 

Gel vyplňuje jemné a středně silné linky, vrásky a záhyby, navrací pleti její hladký a pružný stav, udržuje vlhkost, zabraňuje dalšímu zhoršování stavu a poskytuje pleti jemnou podporu. 

Řídká konzistence umožňuje gelu dobře působit v takových citlivých oblastech obličeje, jako jsou místa pod očima, vrásky v koutcích úst a rty. Po ošetření jsou rty smyslné a jemné a jejich citlivost a pohyblivost se nemění.

 

Vedlejší účinky a možné alergické reakce

 

Nežádoucí účinky přípravku Juvéderm Ultra XC jsou podobné jako u jiných výplní a většinou souvisejí s mechanickým zásahem do tkání. Tyto příznaky jsou:

  • Slabá bolest.
  • Zčervenání.
  • Otok.
  • Mírné podráždění.
  • Svědění.
  • Mírné podlitiny.
  • Dočasná změna barvy.

Tyto příznaky nevyžadují klinickou léčbu a brzy ustoupí (lékař může po vyšetření předepsat léky proti bolesti nebo volně prodejné protizánětlivé léky).

Další nežádoucí účinky po injekcích Juvéderm Ultra XC mohou souviset s individuální alergií na lidokain nebo složky pufrovacího roztoku.

Velmi vzácně se může vyskytnout silný zánět (hlavně při porušení požadavků na sterilitu a protokolů o injekcích).

Při nesprávném vstřikování výplně se mohou objevit hrudky, ucpané cévy a nekróza.

Pokles vidění, znecitlivění a anafylaktický šok se mohou objevit, pokud má pacient silné alergické reakce na více látek. Špatně provedená injekce zhoršuje stav a ucpává cévu.

Z tohoto důvodu připomínáme, že injekce by měl provádět pouze dobře vyškolený zdravotnický pracovník s rozsáhlými znalostmi anatomie obličeje se všemi potřebnými bezpečnostními opatřeními. Doporučujeme také další školení v technikách injekcí výplní.

 

Místa, kde lze zakoupit originální Juvéderm Ultra XC

 

Pro zajištění nejlepších výsledků by se na vaší klinice měly nakupovat pouze autentické a certifikované výplně.

Originální Juvéderm Ultra XC a další položky z řady Juvéderm si můžete zakoupit na beautyactive.com a mít jistotu, že jste zakoupili skutečný produkt, licencovaný a schválený v USA.

Cena přípravku Juvéderm Ultra XC se může u jednotlivých dodavatelů lišit. Beauty Active nabízí výjimečně výhodné nabídky, ať už nakupujete produkt velkoobchodně nebo pouze jednotlivé jednotky.

Každé balení obsahuje:

  • Dvě předplněné injekční stříkačky po 1 ml
  • Čtyři jehly pro jednorázové použití (30G½)
  • Příbalový leták se specifikacemi výrobku

 

Závěr

 

Juvéderm Ultra XC je vynikající produkt, který by měl být ve vašem hledáčku, ať už máte svou soukromou praxi, nebo pracujete jako součást většího týmu. Tato výplň musí pracovat s jemnými a středně závažnými nedokonalostmi pleti a rtů, takže ji mějte připravenou k použití.

Snažili jsme se pokrýt všechny podstatné body o výplni, které byste měli znát, abyste si ji mohli správně aplikovat. Věříme, že vaše dovednosti a zkušenosti spojí své síly s účinností této výplně a pomohou pacientům získat svěží, omlazený a atraktivní vzhled.

 

Reference

 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2827006/

https://www.accessdata.fda.gov/cdrh_docs/pdf5/P050047S044d.pdf

https://www.healthline.com/health/juvederm-ultra-xc

https://anandbeautyactive.com/juvederm-ultra-xc-ultra-plus-xc/

Upozornění! Upozorňujeme, že ošetření popsaným přípravkem musí provádět vyškolení zdravotničtí pracovníci s příslušnou licencí a zkušenostmi s podáváním estetických výplňových injekcí. Jakékoli neoprávněné a neschválené použití výrobku neodborníky v nebezpečných podmínkách může mít za následek vážné nebo dokonce nevratné poškození zdraví pacienta.