Ačkoli naše tělo miluje a chce si většinu z něj ponechat, většina lidí se chce tuku tak či onak zbavit. To se samozřejmě snáze řekne, než udělá, zejména v některých oblastech, kde je úporně vytrvalý. Jedním z příkladů je submentální tuk neboli dvojitá brada, jak mu někteří říkají. Ještě nedávno existovaly tři způsoby, jak se ho zbavit: cvičení, dieta a liposukce. V dnešní době máme další možnost a lidé se nyní mohou rozhodnout pro použití kosmetických přípravků, jako je Belkyra, které je submentálního tuku zbaví jednou provždy.

 

Co je Belkyra?

 

Belkyra, v USA známější pod názvem Kybella, je nechirurgický injekční schválený FDA i Health Canada k odstranění tukových zásob pod bradou. Přípravek vyrábí společnost Allergan Aesthetics, stejná společnost, která vyrábí Juvederm a Botox.

Tento inovativní zákrok nabízí bezpečnou a účinnou alternativu k invazivním zákrokům a poskytuje jednotlivcům nechirurgické řešení pro řešení jejich problémů s podbradním tukem. Díky přípravku Belkyra mohou pacienti dosáhnout tvarovanější a výraznější linie čelisti bez nutnosti chirurgického zákroku nebo rozsáhlých prostojů. 

Během klinických studií, kterých se zúčastnilo 500 pacientů, 82,4 % z nich zaznamenalo významné zlepšení. Díky prokázané účinnosti a rostoucí popularitě se Belkyra/Kybella stala důvěryhodnou volbou pro osoby, které hledají nechirurgické řešení, jak se zbavit dvojité brady.

 

Jak fungují injekce Belkyra?

 

Zázračnou látkou, která stojí za úspěchem přípravku Belkyra, je kyselina deoxycholová, přirozeně se vyskytující žlučová kyselina, která se nachází v každém lidském těle a která tráví tuky rozbitím membrány tukových buněk. Jakmile je membrána pryč, lidské tělo se pomalu, ale jistě zbavuje zbytků. 

Aby léčba zabrala, pacient dostane až 50 injekcí. V průměru je potřeba 20 až 30, ale to se mění v závislosti na závažnosti pacientova případu. Počet ošetření se u jednotlivých pacientů také liší, ale mezi jednotlivými ošetřeními by měl být alespoň měsíční odstup.  

Ošetření Belkyra je obvykle hotové za méně než 30 minut, což z něj činí pohodlnou volbu pro lidi s nabitým rozvrhem. K dosažení požadovaného účinku je však často zapotřebí více ošetření, přičemž průměrná osoba potřebuje dvě až čtyři ošetření. Navíc může trvat až sedm měsíců, než se projeví plné účinky ošetření, protože tělo postupně metabolizuje a odstraňuje cílové tukové buňky.

 

Jak dlouho trvá léčba přípravkem Belkyra?

 

Belkyra je revoluční produkt. Ačkoli nemůže zaručit trvalé výsledky bez určité změny životního stylu, skutečnost, že se zaměřuje na tukové buňky a ničí je, znamená, že můžete očekávat, že dvojitá brada se stane vzdálenou vzpomínkou již po dvou ošetřeních (ačkoli obvykle bude potřeba několik dalších).

Důležité: I když může být lákavé vyzkoušet je i na jiných částech těla a pacient o to může požádat, Belkyra by se měla používat pouze na tukové zásoby pod bradou.   

 

Přínosy injekcí Belkyra

 

Belkyra nabízí řadu výhod, které z ní činí atraktivní volbu pro osoby, které chtějí řešit tukové zásoby pod bradou. Mezi tyto výhody patří:


Nechirurgický zákrok: Belkyra obecně zahrnuje minimální nepohodlí a rizika ve srovnání s chirurgickými zákroky.

Rychlost: Celý zákrok trvá méně než 30 minut. 

Dlouhodobé výsledky: Belkyra ničí tukové buňky v ošetřované oblasti, čímž zajišťuje dlouhodobé výsledky a většinou eliminuje potřebu dalších ošetření.

Žádné prostoje: Zákrok obvykle zahrnuje minimální prostoje, takže se jedinci mohou krátce po ošetření vrátit ke svým každodenním aktivitám.

Minimální následná péče: Procedura Belkyra vyžaduje minimální následnou péči a výrazně nenarušuje každodenní aktivity. Pacienti se obvykle mohou ihned po ošetření vrátit ke svým běžným činnostem. 

Přirozeně vypadající výsledky: Zákrok Belkyra může pomoci dosáhnout tvarovanější a definovanější linie čelisti, což vede k mladistvějšímu a vyváženějšímu vzhledu obličeje.

 

Vedlejší účinky injekcí Belkyra

 

Neexistuje lék, který by neměl jeden nebo dva vedlejší účinky, a to platí i pro přípravek Belkyra. Následující jsou ty běžné, na které je třeba dávat pozor:

  • Otok
  • Odřeniny
  • Mírná bolest
  • Zčervenání
  • Zánět
  • Numbness 
  • Dočasné poškození nervů
  • Ztížené polykání

Otok je nejčastějším nežádoucím účinkem a objevuje se během prvních 48 hodin. Poslední dva: poškození nervu, které způsobuje křivý úsměv, a potíže s polykáním jsou velmi vzácné a samy od sebe pominou

 

Injekce Belkyra před a po ošetření

.

Ačkoli před léčbou nejsou vyžadována žádná specifická vyšetření, existují základní pokyny, které by pacienti měli před zákrokem dodržovat. Mezi tyto pokyny patří:

  • Vyhněte se některým výrobkům: Pacienti by se měli zdržet používání retinoidů, RetinuA, sloučenin vitaminu A, drsných peelingů nebo exfoliačních přípravků nebo bělících krémů po dobu dvou dnů před a po ošetření nebo dokud růžovost neustoupí.
  • Vyhněte se krémům, pleťovým vodám a make-upu: Před zákrokem by také neměli na ošetřované oblasti nanášet žádné krémy, parfémy, pleťové vody ani make-up.
  • Vyhýbejte se některým lékům: Pacienti by se měli 10-14 dní před zákrokem a tři až čtyři dny po něm vyhýbat protizánětlivým lékům/lékům na ředění krve. Patří sem léky jako Aspirin, Vitamin E, Gingko Biloba a NSAID, které mohou zvýšit riziko vzniku modřin a otoků.
  • Jídlo před zákrokem: Aby se snížila pravděpodobnost vzniku závratí, měli by pacienti před zákrokem sníst nedávné jídlo, včetně jídla a pití.
  • Vhodně si rozvrhněte načasování: Pacienti by si měli naplánovat návštěvu léku Belkyra nejméně dva až čtyři týdny před zvláštními událostmi, aby mohly odeznít případné modřiny a účinky dlouhodobého otoku.
  • Oholte si ošetřovanou oblast: Pacienti mužského pohlaví by si měli oblast ošetření přípravkem Belkyra oholit jeden den před plánovaným zákrokem.
  • Přeložte termín v případě kožních problémů:
  • Pacienti by měli změnit termín návštěvy v případě, že se jim v oblasti ošetření objeví závažná vyrážka, opar nebo skvrna, a to alespoň 48 hodin předem.
  • Vyhněte se konzumaci alkoholu: Pacienti by se měli zdržet konzumace alkoholických nápojů po dobu jednoho týdne před ošetřením, protože alkohol může ředit krev a zvyšovat riziko vzniku modřin.
  • Zvažte užívání tablet arniky:
  • Pacienti mohou zvážit užívání tablet Arniky od jednoho týdne před injekcemi, aby se předešlo vzniku modřin.

Pacienti musí dodržovat následující pokyny po léčbě, aby zajistili optimální výsledky léčby přípravkem Belkyra a minimalizovali riziko nežádoucích vedlejších účinků po léčbě:

  • Teplotní opatření: Poradíme pacientům, aby se po dobu 24 hodin po léčbě nevystavovali extrémnímu teplu, jako jsou vířivky, solária, horké sprchy nebo jiné zdroje.
  • Omezení alkoholu a sodíku: Pacienti by se měli po dobu tří dnů po zákroku zdržet konzumace alkoholu nebo potravin bohatých na sodík, aby se minimalizoval nadměrný otok.
  • Omezení cvičení: Také by se měli po dobu 24 hodin po ošetření vyvarovat náročného cvičení nebo fyzických aktivit.
  • Poloha při spánku: Poradit pacientům, aby spali na zádech s vyvýšenou hlavou, což pomůže snížit otok.
  • Ledové obklady na otok: V případech, kdy se otok objeví, mohou pacienti během prvních 12 hodin přikládat na ošetřenou oblast ledové obklady. Doporučte jim, aby oblast ledovali každou hodinu po dobu 15 minut. Pokud se však ledování stane nepříjemným, měli byste s ním přestat.
  • Masáž: Doporučte pacientům, aby oblast vpichu nemasírovali ani na ni nevyvíjeli žádný tlak. 

 

Komu je Belkyra dobrá? 

 

Pokud pochopíte klíčové faktory, které z pacienta dělají ideálního kandidáta, můžete činit informovaná rozhodnutí a doporučení, abyste optimalizovali spokojenost a výsledky pacientů.

  • Stabilní hmotnost: Ideální kandidáti by měli mít požadovanou hmotnost nebo se jí blížit a neměli by být v situaci, kdy teprve nedávno výrazně zhubli.
  • Dobrý stav kůže: Ošetření Belkyra nabízí pozoruhodné výsledky pacientům s mírnou až střední ochablostí kůže. U jedinců s těžkou ochablostí nebo povislou kůží je třeba zvážit alternativní možnosti.
  • Vyhnutí se chirurgickým zákrokům: Belkyra představuje nechirurgickou alternativu pro pacienty, kteří se raději vyhýbají invazivním chirurgickým zákrokům.
  • Přetrvávající dvojitá brada: Když cvičení a dieta selhávají při řešení úporné dvojité brady, může Belkyra nabídnout účinné řešení.

 

Závěr

 

Injekce Belkyra znamenaly revoluci v léčbě submentálního tuku a poskytly pacientům nechirurgickou alternativu k dosažení výraznější linie čelisti a odstranění dvojité brady. Díky prokázané účinnosti, dlouhotrvajícím výsledkům a minimálním prostojům se Belkyra/Kybella stala preferovanou volbou pro osoby, které hledají bezpečné a účinné řešení. Dnešní zdravotníci mohou svým pacientům poskytnout pozoruhodné výsledky a vyšší spokojenost pacientů a my ve společnosti Beauty Active můžeme licencovaným zdravotníkům pomoci najít Belkyru

 

FAQ

 

Je přípravek Belkyra lepší než Kybella?

 

Belkyra a Kybella jsou stejný produkt pod různými obchodními názvy a vyrábí je stejná společnost.

 

Jak dlouho trvají výsledky léčby přípravkem Belkyra?

 

Po ukončení léčby jsou výsledky trvalé, pokud u pacientů nedojde k opětovnému výraznému nárůstu hmotnosti.

 

Funguje přípravek Belkyra?

 

Během celosvětových klinických studií 79 % účastníků uvedlo, že jsou s výsledky spokojeni. 

 

Odkaz

 

  1. ATX-101 (injekce kyseliny deoxycholové) pro redukci submentálního tuku; Benjamin Ascher, Jere Fellmann a Gary Monheit; srpen 2016
  2. .
  3. Přehled o přípravku ATX-101 (injekce kyseliny deoxycholové): Nechirurgický přístup k redukci submentálního tuku; Steven H Dayan, Shannon Humphrey, Derek H Jones, Paul F Lizzul, Todd M Gross, Karen Stauffer a Frederick C Beddingfield 3rd; listopad 2016
  4. Správná technika podání ATX-101 (injekce kyseliny deoxycholové): Derek H Jones, Jeffrey M Kenkel, Steven Fagien, Dee Anna Glaser, Gary D Monheit, Karen Stauffer a Jonathan M Sykes; listopad 2016
  5. .
  6. Prevence a léčba nežádoucích účinků souvisejících s injekcemi v estetice obličeje: Steven Fagien, Patricia McChesney, Meenakshi Subramanian a Derek H Jones; listopad 2016
  7. Neobvyklé nežádoucí účinky injekce kyseliny deoxycholové pro submentální plnost: Kristy C Metzger, Erika L Crowley, Dorota Kadlubowska a Melinda J Gooderham; srpen 2020
  8. Léčba submentální oblasti pomocí ATX-101: Vztah mechanismu účinku, tkáňové odpovědi a účinnosti; Shannon Humphrey, Girish S Munavalli, Steven G Yoelin, Daniel P Friedmann, Carmen M Kavali a Sara Sangha; duben 2022